Фармацевтичната компания Pfizer може да произведе само половината от обещаните 100

...
Фармацевтичната компания Pfizer може да произведе само половината от обещаните 100
Коментари Харесай

Pfizer може да произведе само половината от обещаните дози ваксини до края на годината

Фармацевтичната компания Pfizer може да произведе само половината от обещаните 100 милиона дози ваксини преди края на годината. Причината за това са проблеми във веригата за доставка на първични материали, осведоми. 

Първоначално Pfizer планираше да популяризира 100 милиона от своята ваксина против Сovid-19, която към този момент е позволена в Обединеното кралство и чака скорошно позволение в Съединени американски щати и Европа, само че в този момент се ангажира да създаде едвам 50 милиона преди края на годината. Въпреки това, фармацевтичната компания поддържа своите прогнози за произвеждане на повече от 1 милиард дози до 2021 година, когато ще стартира реалната глобална акция за имунизация против вируса.

" Закъсняваме. Някои от първите партиди първични материали не отговаряха на стандартите. Разрешихме казуса, само че за сметка на времето, което ни беше нужно с цел да достигнем прогнозите ", призна чиновник на Pfizer пред The ​​Wall Street Journal.

Ваксината разчита на първични материали от Съединени американски щати и Европа и достигането на мащаба, нужен за всеобщо произвеждане на флаконите, стартира да се усложнява през ноември. Ваксините изискват разнороден брой комплицирани съставки като антивирусни сътрудници, антисептици, стерилна вода или откъс от РНК на SARS-CoV-2.

Говорител на Pfizer напомни, че скоростта, с която е изследвана и създадена имунизацията, е невиждана. Само за 10 месеца производителят на медикаменти е тествал отговора на имунизацията, до момента в който е стартирал огромна интервенция за нейното произвеждане и разпространяване по целия свят, което нормално лишава най-малко десетилетие. Опитите на имунизацията с 44 000 души по целия свят демонстрираха, че тя е ефикасна при 95% от случаите на COVID-19.

Сглобяването и разпространяването на препарата ще се прави от два центъра на Pfizer в Мичиган (САЩ) и Puurs (Белгия). 

Междувременно стана ясно, че английската национална здравна работа ще стартира да извършва програмата си за имунизиране против ковид от вторник, откакто бъдат доставени първите дози от имунизацията, съобщи ДПА. Агенцията напомня, че Англия беше първата страна, която утвърди имунизацията на Pfizer и BioNTech, която в този момент се изследва и от американските, и от европейските регулаторни органи.

Около 800 000 спомагателни дози от имунизацията, която ще бъде употребена по програмата, се чака да дойдат в страната идната седмица. До края на годината ще бъдат доставени милиони дози. Ваксината ще бъде сложена първо на хората, които живеят или работят в старешки домове, както и на хората над 80 години и на здравния личен състав, който е изложен на максимален риск. Ваксинирането ще става в 50 болнични центрове из страната поради нуждата тя да се съхранява при минус 70 градуса по Целзий. 

Източници: ДПА, El Economista
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР